<span verdana,="" geneva,="" sans-serif;="" background-color:="" rgb(255,="" 253,="" 239);"="">Marchew umyj, obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Cytrynę także umyj, wyciśnij z niej sok. Jabłko opłucz, obierz, pokrój na cząstki i skrop sokiem z cytryny. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij z nich skórkę i pokrój je na cząstki. Startą marchew, cząstki jabłka, pomidory i porzeczki zmiksuj. Tak przygotowany sok rozdziel na trzy porcje. Podaj je zaraz po przygotowaniu.</span></p><p></p>
Piknikowy sok owocowo-warzywny
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
marchew duża | 1 sztuka |
jabłko | 1 sztuka |
cytryna | 1 sztuka |
średnie pomidory malinówki | 2 sztuki |
czerwone porzeczki | 05 szklanki odszypuł |