- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
pierś kurczaka pojedyncza | 1 |
czerwona papryka | 1 |
żółta papryka | 1 |
sałata | pół |
świeży ogórek | 1 |
tortille | 4 |
oliwa | |
posypka: | |
sól | 1/2 łyżeczki |
słodka papryka | 1łyżka |
zioła prowansalskie | 1łyżka |
pieprz | |
Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w paseczki. Do torebki foliowej wsypać wszystkie składniki posypki. Wstrząsnąć. Włożyć do torebki kurczaka, zamknąć (zakręcić) i potrząsać torebką, aż posypka pokryje kurczaka równomiernie. Rozgrzać piekarnik do 200C . Wyłożyć płaską blachę papierem do pieczenia, delikatnie posmarować oliwą. Ułożyć paski kurczaka w jednej warstwie, skropić oliwą. Piec 7-10 minut. Papryki umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne. Ogórek i papryki pokroić w słupki. Ułożyć na tortillach mięso i warzywa, zawinąć. Oddzielnie można podać sos czosnkowy lub winegret.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...