- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
ugotowana, biała, polska fasola | 2 szklanki (1 szklan |
cebula | 1 |
koncentrat pomidorowy | 2 łyżeczki |
papryka słodka w proszku | pół łyżeczki |
papryka ostra w proszku | ćwierć łyżeczki |
łagodna pasta curry | 1 łyżka |
olej | ok. 4 łyżki |
sól i pieprz do smaku | |
Znakomita pasta do kanapek.
Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju. Zmiksować wszystkie składniki pasty. Jeśli jest zbyt gęsta dodać więcej oleju lub oliwy. Doprawić do smaku.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...