- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
piersi z kaczki | 4 |
bulion z kurczaka | 3 łyżki |
masło | 2 łyżki |
sok pomarańczowy | 2 łyżki |
brandy | 1 łyżka |
małe mango | 2 |
sól, pieprz | |
Mango obrać, oddzielić od pestek, pokroić na kawałki, można też zblendować je na mus. Piersi z kaczki naciąć od strony skóry w kratę. Patelnię rozgrzać. Smażyć piersi z kaczki od strony skóry przez około 5-6 minut. Zmniejszyć okień, przewrócić piersi na drugą stronę i smażyć pod przykryciem kolejne kilka minut (długość smażenia zależy od tego, na ile ścięte mięso chce się uzykać). Zdjąć piersi z patelni przełożyć je do miski i przykryć talerzem (tak żeby mięso cały czas było ciepłe). Na tę samą patelnię wlać bulion, dodać pokrojone w ćwiartki mango, abo też dwie łyżki musu z mango, sok pomarańczowy, pieprz, masło i brandy. Zredukować sos. Doprawić solą i pieprzem. Piersi z kaczki podawać w plastach ułożonych na mango, polać sosem.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...