Piersi kurczaka z gorgonzolą
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
pierś kurczaka | 2 pojedyncze |
gorgonzola | 100g |
sezam | 5-6 łyżek |
sól i pieprz |
Panierka z sezamu, orzechów lub migdałów to miła odmiana po monotonnej tartej bułce.
Piersi umyć, osuszyć, naciąć z dłuższej strony i lekko rozbić. Na środku ułożyć kawałki gorgonzoli i złożyć pierś, zamykając ser w środku. Ser nie powinien nigdzie wystawać poza mięso. Dokładnie obtoczyć piersi w sezamie. Usmażyć na patelni z nieprzywierającym dnem bez tłuszczu (10-15 minut) lub upiec w piekarniku nagrzanym do 200C (20-30 minut). Podawać na lekko zblanszowanym szpinaku lub z dodatkiem warzyw na parze.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.