- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
pierś kurczaka | 2 pojedyncze |
gorgonzola | 100g |
sezam | 5-6 łyżek |
sól i pieprz | |
Piersi umyć, osuszyć, naciąć z dłuższej strony i lekko rozbić. Na środku ułożyć kawałki gorgonzoli i złożyć pierś, zamykając ser w środku. Ser nie powinien nigdzie wystawać poza mięso. Dokładnie obtoczyć piersi w sezamie. Usmażyć na patelni z nieprzywierającym dnem bez tłuszczu (10-15 minut) lub upiec w piekarniku nagrzanym do 200C (20-30 minut). Podawać na lekko zblanszowanym szpinaku lub z dodatkiem warzyw na parze.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...