- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
pierś kurczaka pojedyncza | 1 |
boczek wędzony | 3-4 plasterki |
szałwia | kilka listków |
cebula cukrowa | 1 |
śliwki | 4-5 |
sól i pieprz do smaku | |
Pierś kurczaka, opłukać, osuszyć, zawinąć w plasterki boczku. Cebule obrac pokroić w plastry. Kurczaka i cebulę upiec w piekarniku nagrzanym do 200 C (ok 25 minut). Szałwię umyc i osuszyć. Śliwki umyć, usunąć pestki, pokroić w cząstki. Upieczonego kurczaka pokroić, ułozyć wraz z cebulką na śliwkach. Posypać listkami szałwii. Podawać natychmiast.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...