- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
pierś kurczaka pojedyncza | 2 |
szpinak świeży | 2 spore garście |
gorogonzola | 50 g |
bułka tarta | 5-6 łyżek |
jaja | 2 |
mąka | 4 łyżki |
olej lub klarowane masło do smażenia | |
sól i pieprz do smaku | |
Szpinak opłukać, sparzyć wrzątkiem na sitku, dobrze osączyć (dociskając łyżką do sitka). Posiekać i wymieszać z gorgonzolą. Piersi z kurczaka opłukać rozciąć z boku, lekko posolić. Do powstałej kieszonki włożyć nadzienie ze szpinaku. Złożyć piersi tak, aby szpinak znalazł się wewnątrz. Obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na średnim ogniu z dwóch stron. Podawać z warzywami i ziołami.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...