- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
pierś kurczaka pojedyncza | 1 duża |
daktyle | garść |
orzechy włoskie | garść |
gorogonzola | 100g |
sól i pieprz do smaku | |
Mięso opłukać i wysuszyć. Daktyle, orzechy i ser pokroić drobno. Ostrym, wąskim nożem wyciąć w piersi otwór wzdłuż. Wepchnąć w otwór farsz z daktyli, orzechów i sera. Można też rozciąć pierś wzdłuż, lekko rozklepać, posmarować farszem i ciasno zwinąć. Oprószyć solą i pieprzem. Piec 30 minut w temperaturze 200C, w rękawie do pieczenia lub naczyniu żaroodpornym. Pod koniec pieczenia odkryć naczynie. Podawać na ciepło lub na zimno z zieloną sałatą.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...