Pierogi z białą kiełbasą
- Czas 1 godz.
- Czas oczekiwania 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
ciasto na pierogi | |
biała kiełbasa | 2 sztuki |
chrzan (do smaku) |
czosnek | |
cebule | 2 sztuki |
masło |
Przepis warty wypróbowania w domu, bo pierogi są pyszne i dużo bardziej soczyste niż klasyczne z mięsem. Oczywiście na ich smak ma wpływ to, jakiej jakości kiełbasę kupimy.
Przygotować ciasto na pierogi (z tego przepisu). 1 cebulę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozpuścić masło i zeszklić na nim czosnek i cebulę. Kiełbasę obrać z flaka. Mięso z kiełbasy wymieszać z chrzanem, cebulą i czosnkiem. Ciasto rozwałkować, wyciąć okręgi i nafaszerować je mięsem z dodatkami. Drugą cebulę również posiekać i zeszklić na maśle. Pierogi ugotować w osolonej wodzie i podawać z cebulą.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.