Pierogi z białą kiełbasą

  • Czas 1 godz.
  • Czas oczekiwania 20 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
ciasto na pierogi
biała kiełbasa 2 sztuki
chrzan (do smaku)
czosnek
cebule 2 sztuki
masło
Przepis warty wypróbowania w domu, bo pierogi są pyszne i dużo bardziej soczyste niż klasyczne z mięsem. Oczywiście na ich smak ma wpływ to, jakiej jakości kiełbasę kupimy.

Przygotować ciasto na pierogi (z tego przepisu). 1 cebulę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozpuścić masło i zeszklić na nim czosnek i cebulę. Kiełbasę obrać z flaka. Mięso z kiełbasy wymieszać z chrzanem, cebulą i czosnkiem. Ciasto rozwałkować, wyciąć okręgi i nafaszerować je mięsem z dodatkami. Drugą cebulę również posiekać i zeszklić na maśle. Pierogi ugotować w osolonej wodzie i podawać z cebulą.  

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.