Pierniki z cukrem pudrem

  • Czas 40 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
mąka 500 g
masło 100 g
cukier 100 g
miód 3 łyżki
jajka 2
kakao 2 łyżki
mleko 1 łyżka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
przyprawa do pierników 2 łyżeczki
soda 1 łyżeczka

Zagotować masło, cukier, miód i przyprawę do pierników. Ostudzić. Wymieszać z przesianą mąką. Dodać kakao, proszek do pieczenia i sodę rozpuszczoną w łyżce mleka. Wyrobić jednolite ciasto.

Rozwałkować ciasto i wycinać ciasteczka. Można posłużyć się gotowymi foremkami do pierników.

Ciasteczka piec około 15 minut w 180'C.

Wystudzić i posypać cukrem pudrem.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.