Kroimy bagietkę w skośne klepki. Posypujemy czosnkiem granulowanym i kładziemy ser żółty. Na wierzch sypiemy zioła parmezańskie. Kroimy natkę pietruszki najdrobniej jak się da. Układamy kawałki bagietki na oblaszczce i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180’C). Zapiekamy około 5-7 min. Wyciągamy i posypujemy pietruszką.
- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
bagietka | 1 |
ser żółty | 10 plasterków |
zioła parmezańskie | 1 |
czosnek granulowany | 1 |
natka pietruszki | 10 |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...