- Czas 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
marchew | 3 |
pietruszka | 3 |
seler | 1 |
pasternak | 3 |
Cebula czerwona | 2 |
czosnek | 3 ząbki |
świeży rozmaryn | gałązka |
oliwa | |
sól i pieprz do smaku | |
Obrać warzywa i pokroić w słupki. Obrać czosnek i przekroić każdy ząbek na pół. Cebulę pokroić w grube paski. Nagrzać piekarnik do 200°C. Nasmarować blachę oliwą, rozłożyć słupki warzyw razem czosnkiem i cebulą w jednej warstwie. Posolić gruboziarnistą solą morską, skropić oliwą i posypać listkami rozmarynu. Wstawić do piekarnika Piec 30–40 minut.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...