Pieczona papryka z serem
- Czas 1 godz.
- Czas oczekiwania 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
papryka czerwona | 4 |
ser owczy lub kozi | 200 g |
oliwa extra virgin | 4łyżki |
ocet balsamiczny lub jabłkowy | 2 łyżki |
świeży rozmaryn | garstka |
sól i pieprz do smaku |
Pyszna i zdrowa przekąska.
Papryki włożyć do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piec ok. 40 minut odwracając aż skórka zacznie czernieć. Przełożyć papryki do woreczka foliowego i szczelnie go zamknąć. Gdy papryki ostygną, obrać je ze skórki, usunąć gniazda nasienne, starając się zachować sok. Pokroić papryki dowolnie. Polać octem i oliwą. Posypać rozmarynem. Wstawić na godzinę do lodówki. Posypać grudkami twarogu. Podawać ze świeżym, białym chlebem.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.