Pieczona papryka z serem

  • Czas 1 godz.
  • Czas oczekiwania 1 godz.
  • Trudność
  • Porcja dla
papryka czerwona 4
ser owczy lub kozi 200 g
oliwa extra virgin 4łyżki
ocet balsamiczny lub jabłkowy 2 łyżki
świeży rozmaryn garstka
sól i pieprz do smaku
Pyszna i zdrowa przekąska.

Papryki włożyć do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piec ok. 40 minut odwracając aż skórka zacznie czernieć. Przełożyć papryki do woreczka foliowego i szczelnie go zamknąć. Gdy papryki ostygną, obrać je ze skórki, usunąć gniazda nasienne, starając się zachować sok. Pokroić papryki dowolnie. Polać octem i oliwą. Posypać rozmarynem. Wstawić na godzinę do lodówki. Posypać grudkami twarogu. Podawać ze świeżym, białym chlebem.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.