- Czas przygotowania 1 godz.
- Czas oczekiwania 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
papryka czerwona | 4 |
ser owczy lub kozi | 200 g |
oliwa extra virgin | 4łyżki |
ocet balsamiczny lub jabłkowy | 2 łyżki |
świeży rozmaryn | garstka |
sól i pieprz do smaku | |
Papryki włożyć do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piec ok. 40 minut odwracając aż skórka zacznie czernieć. Przełożyć papryki do woreczka foliowego i szczelnie go zamknąć. Gdy papryki ostygną, obrać je ze skórki, usunąć gniazda nasienne, starając się zachować sok. Pokroić papryki dowolnie. Polać octem i oliwą. Posypać rozmarynem. Wstawić na godzinę do lodówki. Posypać grudkami twarogu. Podawać ze świeżym, białym chlebem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...