- Czas przygotowania 10 min.
- Czas oczekiwania 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
nogi indycze | 3 |
masło | 6 łyżek |
sól | |
czosnku | 3 ząbki |
ulubione zioła (np. tymianek, rozmaryn) | |
½ szklanki wody | |
czosnek | 3 ząbki |
Rozgrzać piekarnik do 175°C. Mięso umyć i osuszyć. Pod skórę wsunąć kawałki masła i posiekany czosnek, a wierzch oprószyć solą i ulubionymi ziołami. Nogi przełożyć do brytfanny. Piec bez przykrycia przez 1,5 do 2 godzin, aż nogi będą złociste. W trakcie pieczenia podlewać mięso sokami, które się z niego wytopiły lub wodą.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...