- Czas przygotowania 30 min.
- Czas oczekiwania 8 godz.
- Trudność
- Porcja dla
upieczona wołowina | 1 kg |
marchewki | 3 |
kiszone lub konserwowe ogórki | litrowy słoik |
bulion wołowy | 1,5 litra |
żelatyna | 6 łyżeczek |
natka pietruszki, tymianek | szklanka świeżych li |
sól i pieprz do smaku | |
krązki czerwonej cebuli do podania | |
Marchewki ugotować w osolonym wrzątku (10 minut) i pokroić w podłużne plasterki. Mięso pokroić w plasterki w poprzek włókien. Ogórki pokroić w kostkę. Małą keksówkę wyłożyć folią do żywności. Zagotować wywar i rozpuścić w nim żelatynę. Ostudzić. Na dno keksówki wlać warstwę wywaru. Układać warstwami ogórki, marchewkę i mięso przelewając stygnąca galaretą i przesypując ziołami. Przykryć folią i odstawić do lodówki na noc.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...