Posiekać cebulę i czosnek. Dodać do mięsa razem z jednym jajkiem, przyprawami i sześcioma łyżkami bułki tartej. Wymieszać. Ugotować pozostałe jajka. Obrać, pokroić na połówki. Posypać blat bułką tartą, wyłożyć mięso i uformować prostokąt. Na brzegu ułożyć w rzędzie połówki jajek. Posypać mięso posiekanym szczypiorkiem. Zwinąć mięso tak, aby jajka znalazły się w środku. Zlepić brzegi i całość w bułce tartej. Włożyć mięso do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 50 minut.
- Czas 1 godz. 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
mięso mielone wołowo - wieprzowe | 600 g |
szczypiorek | 0,5 pęczka |
cebula | 1 duża szt. |
majeranek | 1 łyżeczka |
czosnek | 2 ząbki |
bułka tarta | 8 łyżek |
ostra papryka | 0,5 łyżeczki |
pieprz | |
jajko | 3 |
sól | |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...