Piankowa gorąca czekolada
- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
mleko 2% | 2 szklanki |
cukier | 2 łyżki |
cynamon | 1 laska |
czekolada deserowa posiekana | 1 tabliczka |
ianki do podania |
Cudownie rozgrzewający krem na chłodne dni.
Mleko zagotować. Połamany cynamon podgrać z cukrem na patelni, aż cukier się rozpuści i nabierze brązowej barwy. Gorące mleko wlać na patelnię i mieszać, aż skarmelizowany cukier się rozpuści. Dodać połamaną czekoladę i, cały czas podgrzewając, mieszać, aż krem nabierze aksamitnej konsystencji. Wyjmująć cynamon i napowietrzyć krem, miksując w blenderze lub ubijaczu do mleka. Czekoladę podawać z pianką marshmallows.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.