- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
mleko 2% | 2 szklanki |
cukier | 2 łyżki |
cynamon | 1 laska |
czekolada deserowa posiekana | 1 tabliczka |
ianki do podania | |
Mleko zagotować. Połamany cynamon podgrać z cukrem na patelni, aż cukier się rozpuści i nabierze brązowej barwy. Gorące mleko wlać na patelnię i mieszać, aż skarmelizowany cukier się rozpuści. Dodać połamaną czekoladę i, cały czas podgrzewając, mieszać, aż krem nabierze aksamitnej konsystencji. Wyjmująć cynamon i napowietrzyć krem, miksując w blenderze lub ubijaczu do mleka. Czekoladę podawać z pianką marshmallows.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...