- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron penne | 500g |
filet z łososia | 300g |
pory | 2, tylko jasne częśc |
oliwa | 6łyżek |
sól | |
pieprz kolorowy świeżo mielony | |
Wstawić osoloną wodę na makaron. Pokroić łososia w duża kostkę, ugotować na parze (10 minut). Ugotować makaron. Por opłukać, przekroić wzdłuż na 4 części, a potem pokroić w poprzek na kawałki ok 5 cm. Rozgrzać oliwę na patelni. Udusić pory, dodać łososia. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z makaronem.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...