Brokuł umyć, podzielić na małe różyczki. Ugotować w małej ilości osolonej wody lekko posłodzonej. Ugotować makaron. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać brokuły. Doprawić startym czosnkiem i gałką. Odcedzić makaron i dodać na patelnię. Wymieszać ze startym parmezanem. Podawać natychmiast.
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron penne | 500 g |
brokuł | 1 |
oliwa | 4 łyżki |
czosnek | 2 ząbki |
gałka muszkatołowa | szczypta |
parmezan | 100 g |
sól, pieprz, cukier | |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...