- Wstaw sporą ilość wody na makaron. Nie musisz dodawać oliwy, ani oleju. Dzięki pszenicy durum makaron Barilla nie będzie się sklejał. Pamiętaj, by posolić wodę dopiero, gdy ta zacznie wrzeć, a dopiero później wrzucić makaron.
- Pokrój na kawałki mięso z kurczaka i podsmaż w dwóch łyżkach oliwy. Dodaj cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dopraw odrobiną soli i pieprzu.
- Dodaj cukinię, przecier pomidorowy i duś przez 3 minuty.
- Maksymalnie zwiększ temperaturę i dodaj szpinak.
- Wymieszaj makaron z sosem i z natką pietruszki.
- Gotowe! Możesz podawać!
PENNE RIGATE Z RAGÚ Z KURCZAKA, WARZYW I POMIDORÓW
- Czas 20 min.
- Czas oczekiwania 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron penne Barilla | 300 g |
pierś z kurczaka | 200 g |
przecier pomidorowy | 180 g |
cukinia | 100 g |
szpinak baby | 80 g |
parmezan | 50 g |
cebula | 20 g |
oliwa z oliwek | 20 g |
natka pietruszki sól pieprz | do smaku |
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.