Obsmażone na patelni mięso przełożyć do garnka i zalewać wodą. Dodać grzyby i przyprawy. Pod koniec duszenia dodać wątrobę i chwilę dusić. Zemleć mięso i bułkę namoczoną w mleku. Do tak przygotowanej masy dodać jaja i gałkę muszkatołową. Pasztet piec w temperaturze 160°C przez dwie godziny.Podawać z chrzanem i marynatami.
Pasztet z dziczyzny
- Czas 3 godz. 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
Mięso z dziczyzny | 400 g |
Podgardle wieprzowe | 300 g |
Łopatka cielęca | 300 g |
wołowina | 300 g |
wątroba wieprzowa | 300 g |
grzyby suszone | 400 g |
czerstwa bułka | 2 sztuki |
jałowiec | |
gałka muszkatołowa | |
ziele angielskie | |
liść laurowy | |
sól | |
pieprz |
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.