Obsmażone na patelni mięso przełożyć do garnka i zalewać wodą. Dodać grzyby i przyprawy. Pod koniec duszenia dodać wątrobę i chwilę dusić. Zemleć mięso i bułkę namoczoną w mleku. Do tak przygotowanej masy dodać jaja i gałkę muszkatołową. Pasztet piec w temperaturze 160°C przez dwie godziny.Podawać z chrzanem i marynatami.
- Czas 3 godz. 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
Mięso z dziczyzny | 400 g |
Podgardle wieprzowe | 300 g |
Łopatka cielęca | 300 g |
wołowina | 300 g |
wątroba wieprzowa | 300 g |
grzyby suszone | 400 g |
czerstwa bułka | 2 sztuki |
jałowiec | |
gałka muszkatołowa | |
ziele angielskie | |
liść laurowy | |
sól | |
pieprz | |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...