Rozpuścić masło w rondelku. Oczyścić wątróbkę i zmiksować razem z roztopionym masłem w blenderze. Dodawać żółtka po jednym, wrzucić kawałki mięsa. Zmiksować na gładką masę. Ubić jedno białko na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą mięsną. Wlać wódkę, doprawić solą i pieprzem. Drobno posiekać cebulę i podsmażyć z imbirem, aż się przyrumieni. Zmniejszyć ogień i dodać miód. Przełożyć do masy mięsnej i delikatnie wymieszać. Piec w kąpieli wodnej 45 minut w temperaturze 160°C. Podawać na bagietce z sosem lub konfiturą żurawinową.
- Czas 1 godz. 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
wątróbka drobiowa | 300 g |
ugotowane mięso z kurczaka | 200 g |
masło | 130 g |
jajka | 2 |
wódka | 1 kieliszek |
posiekany świeży imbir | 1 łyżka |
cebula | 1/2 |
miód | 3 łyżki |
sól | |
pieprz | |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...