Oddzielić mięso makreli od ości i skóry. Rozdrobnić. Posiekać szalotki i ogórki. Połączyć makrelę, szalotki, ogórki, majonez i sok z cytryny. Ułożyć pastę na krakersach. Ozdobić. Uwaga: zamiast pasty z wędzonej makreli można użyć klasycznej pasty z twarogu i szprotek lub wymyślić własną pastę.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
wędzona makrela | 1 mała |
krakersy | 20 |
szalotka | 5 |
kiszone ogórki | 2 małe |
majonez | 4 łyżki |
sok z cytryny | 1 łyżka |
ziarna kukurydzy lub granatu | do dekoracji |
świeże zioła | do dekoracji |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...