- Czas 5 min.
- Trudność
- Porcja dla
ugotowana, biała, polska fasola | 1 szklanka |
bryndza | 100 g |
olej rzepakowy | 3-4 łyżki |
szczypiorek, majeranek lub natka | garstka |
sól i pieprz do smaku | |
Ugotowaną fasolę zmiksować w blenderze z bryndzą i olejem. Doprawić do smaku. Jeśli pasta jest zbyt gęsta dodać wywar z gotowania fasoli lub letnią, przegotowaną wodę. Jeśli ktoś lubi, dodać łyżkę koncentratu pomidorowego. Dodać posiekane zioła i wymieszać. Wstawić do lodówki. Podawać jako smarowidło do chleba.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...