- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
bób świezy lub mrożony | 500g |
oliwa lub olej słonecznikowy | 4-5 łyżek |
czosnek | 2 ząbki |
szalotki | 2 |
sól | pół łyżeczki |
świeżo zmielony czarny pieprz | do smaku |
Pasta z cieciorki do chleba znana jest na całym świecie ale nasz bób też znakomicie nadaje się na pastę.
Bób ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Obrać. Obrać i posiekać szalotki i czosnek. Zmiksować wszystkie składniki pasty w blenderze. Jeśli pasta jest zbyt gęsta dolać przegotowanej wody. Podawać do pieczywa.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...