- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
bób | 1 kg |
jajka na twardo | 4 |
oliwa | 4-5 łyżek |
czosnek | 2-3 ząbki |
koperek | 1 pęczek |
majonez | 1 łyżka |
sól i pieprz do smaku | |
Bób ugotować. Obrać albo nie, w zależności od chęci (dla dzieci lepiej obrać). Zmiksować blenderem, obrane jajka na twardo, bób, oliwę, czosnek i majonez. Dodać posiekany koperek, sól i pieprz do smaku. Smarować kanapki z ciemnego pieczywa.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...