- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
tłusty ser biały | 0,5 kg |
buraki | 2 |
kminek | szczypta |
cząber | szczypta |
papryka ostra | szczypta |
czosnek | 2 ząbki |
śmietana | 2 łyżki |
sól i pieprz | |
Buraki upiec w skórkach. Kiedy ostygną obrać i zetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach. Ser rozdrobnić widelcem, dodać śmietanę, przyprawy, posiekany czosnek i odsączone buraki. Całość wymieszać i doprawić solą i pierzem.
Podawać z pieczonymi ziemniakami lub pieczywem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...