- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
rukola | dwie hojne garście |
orzechy włoskie lub piniowe | pół szklanki |
czosnek | 3 ząbki |
oliwa | ok. 100 ml |
sól morska, pieprz czarny | do smaku |
sok z cytryny | 1 łyżka |
W poszukiwaniu czegoś do chleba warto sięgnąć po zdrowe, zielone, tanie i szybkie rozwiązania.
Rukolę opłukać, osuszyć. Obrać czosnek. Orzechy podprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki zmiksować w blendarze. Doprawić do smaku.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...