Parówki kroimy na 3-4 cm kawałki. Bazylię drobno siekamy i łączymy z koncentratem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie kroimy na takie odcinki, aby z łatwością owinąć kawałki parówek. Przed tym wnętrze naszego zawijańca smarujemy sosem. Tak przyrządzoną przekąskę wstawiamy do piekarnika 180 C na ok. 15 - 20 min. (najlepiej kierować się wskazówkami umieszczonymi na opakowaniu ciasta). Po upieczeniu poszczególne kawałki można nadziać na wykałaczki. Ułatwi to jedzenie.
parówkowe zawijńce
- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
parówki drobiowe | 6 szt |
koncentrat pomidorowy | 1 słoiczek |
bazylia | kilka listków |
pieprz | szczypta |
sól | szczypta |
ciasto francuskie | 1 opakowanie |