- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
czerwone papryki | 1 kg |
ocet spirytusowy | 200 ml |
cukier | 2-3 łyżki |
ziele angielskie | 6 |
liść laurowy | 3 |
pieprz ziarnisty zielone | garść |
sól | do smaku |
Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Zagotować składniki zalewy dodając 3 szklanki wody. Spróbować i ewentualnie doprawić solą i cukrem. Należy delikatnie używać soli. Do wyparzonych słoików włożyć paski papryki. Ostudzić zalewę. Rozłożyć do słoików przyprawy z zalewy. Zalać papryki zalewą, tak aby były przykryte. Zakręcić lekko słoiki i pasteryzować 10 minut. Dokręcić. Odstawić w chłodne i ciemne miejsce.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...