- Czas 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
mięso wieprzowe | 500 g |
papryki czerwone | 4 |
cebula | 1 |
czosnek | 2 ząbki |
zioła prowansalskie | 1 łyżeczka |
Cheddar | 50 g |
wywar warzywny | 1 litr |
sól i pieprz | |
ryż | do podania |
Wybrać 4 dojrzałe czerwone papryki o takim kształcie aby „stały” w pozycji pionowej. Dopasować naczynie żaroodporne tak aby papryki ciasno się w nim mieściły. Posiekać mięso. Doprawić je ziołami, posiekaną cebulą, czosnkiem, solą i pieprzem. Z papryk odciąć „kapelusze”. Ze środków usunąć gniazda nasienne. Włożyć do papryk mięso. Zetrzeć ser. Posypać wierzch mięsa serem. Przykryć papryki odciętymi częściami. Wstawić do naczynia żaroodpornego. Wlać do naczynia bulion, tak aby sięgał do 1/3 wysokości papryk. Przykryć naczynie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C i piec około 45 minut. Podawać z ryżem ugotowanym z warzywami i sosem pomidorowym.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...