- Czas przygotowania 1 godz.
- Czas oczekiwania 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
truskawki | 1 kg |
czekolada mleczna | 100 g |
czekolada gorzka | 100 g |
mielone migdały | 6łyżek |
migdały | spora garść |
wiórki kokosowe | 6 łyżek |
płatki kokosowe | 6 łyżek |
listki melisy | do podania |
papilotki | ok. 60 sztuk |
Umyć i dokładnie osuszyć truskawki. Nie odrywać szypułek! Pokrojone w plasterki migdały, wiórki kokosowe, mielone migdały i płatki kokosowe wsypać do miseczek. Rozpuścić w kąpieli wodnej pierwszy rodzaj czekolady. Zanurzać truskawki w płynnej czekoladzie i obtaczać w wybranej posypce. Odkładać do wysuszenia na kratkę. Następnie rozpuścić drugi gatunek czekolady i zanurzać następne truskawki aż wszystkie będą obtoczone czekoladową polewą i posypkami. Podawać po zastygnięciu polewy.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...