Paluszki z kurczaka w sezamie na słodko

  • Czas 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
pierś z kurczaka 1 kg
majonez 1 szklanka
krakersy maślane 1 szklanka
sezam 1/2 szklanki
mała cebula 1
pieprz
Sos:
miód 2 łyżki

Zetrzeć cebulę na tarce i dodać do majonezu. Doprawić odrobiną pieprzu i odstawić. W osobnym pojemniku wymieszać sezam z pokruszonymi krakersami.

Umyć piersi z kurczaka, pokroić w grube słupki. Zanurzać w majonezie i obtaczaćw panierce z sezamu. Ułożyć na blasze i wstawić do nagrzanego do 200°C piekarnika. Piec ok. 20 min.

Sos: Wymieszać szklankę majonezu z miodem. Podawać jako dip do paluszków.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.