- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
płatki owsiane (nie błyskawiczne) | pół szklanki |
rodzynki | garśc |
orzechy | garśc |
suszone owoce | garśc |
sok z cytryny | 1 łyżka |
mleko | 1 szklanka |
cynamon | szczypta |
brązowy cukier | |
sól | |
Zagotować szklankę wody, dodać szczyptę soli, wsypać płatki. Zagotować. Dodać owoce i rodzynki. Gotować aż woda prawie odparuje. Wlać mleko, pogotować chwilę. Dodać cynamon i orzechy. Wlać sok z cytryny. Podawać posypane brązowym cukrem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...