- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
jabłko | 1 |
Mały dojrzały banan | 1 |
śliwki | 3-4 |
orzechy | garść |
pestki dyni | 2 łyżki |
pestki słonecznika | 2 łyżki |
rodzynki | 2 łyżki |
płatki owsiane górskie | 2 szklanki |
zimna woda | 1 szklanka |
mleko | 2 szklanki |
miód | |
Sól szczypta | |
cynamon | szczypta |
Jabłko pokroić w kosteczkę bez obierania. Śliwki bez pestek pokroić. Banan obrać i pokroić w kosteczkę. Podprażyć na suchej patelni ziarna dyni i słonecznika. Włożyć to wszystko do garnka, dodać rodzynki i płatki. Zalać zimną wodą i zostawić na kilka minut. Potem dodać sól i cynamon. Gotować na małym ogniu 2 minuty, dolać mleko, zagotować. Zdjąć z ognia i odstawić na kilka minut pod przykryciem. Posypać orzechami. Owsiankę można dosłodzić miodem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...