Owsiane crumble z truskawkami
- Czas 25 min.
- Czas oczekiwania 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
truskawki | 500 g |
jagody | 500 g |
masło orzechowe | 4łyżki |
mąka pszenna | 2 łyżki |
płatki owsiane | 4łyżki |
płatki migdałowe | 4łyżki |
masło | 2 łyżki |
Amerykańskie połączenie smaku truskawek i masła orzechowego zasłużenie ma fanów na całym świecie.
Masło orzechowe, cukier, mąkę, płatki owsiane i migdałowe wymieszać na kruszonkę. Schłodzić w lodówce (minimum 30 minut). Truskawki i jagody umyć. Truskawki odszypułkować i ewentualnie pokroić. Posmarować masłem formę. Wsypać owoce a na wierzch kruszonkę. Włączyć grzanie od góry na 200 C. Gdy piekarnik będzie nagrzany wstawić blachę. Zapiekać około 15 minut. Podawać natychmiast z lodami.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.