Owsiane crumble z truskawkami

  • Czas 25 min.
  • Czas oczekiwania 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
truskawki 500 g
jagody 500 g
masło orzechowe 4łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
płatki owsiane 4łyżki
płatki migdałowe 4łyżki
masło 2 łyżki
Amerykańskie połączenie smaku truskawek i masła orzechowego zasłużenie ma fanów na całym świecie.

Masło orzechowe, cukier, mąkę, płatki owsiane i migdałowe wymieszać na kruszonkę. Schłodzić w lodówce (minimum 30 minut).  Truskawki i jagody umyć. Truskawki odszypułkować i ewentualnie pokroić. Posmarować masłem formę. Wsypać owoce a na wierzch kruszonkę. Włączyć grzanie od góry na 200 C. Gdy piekarnik będzie nagrzany wstawić blachę. Zapiekać około 15 minut. Podawać natychmiast z lodami.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.