- Czas przygotowania 25 min.
- Czas oczekiwania 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
truskawki | 500 g |
jagody | 500 g |
masło orzechowe | 4łyżki |
mąka pszenna | 2 łyżki |
płatki owsiane | 4łyżki |
płatki migdałowe | 4łyżki |
masło | 2 łyżki |
Masło orzechowe, cukier, mąkę, płatki owsiane i migdałowe wymieszać na kruszonkę. Schłodzić w lodówce (minimum 30 minut). Truskawki i jagody umyć. Truskawki odszypułkować i ewentualnie pokroić. Posmarować masłem formę. Wsypać owoce a na wierzch kruszonkę. Włączyć grzanie od góry na 200 C. Gdy piekarnik będzie nagrzany wstawić blachę. Zapiekać około 15 minut. Podawać natychmiast z lodami.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...