- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
mrożone owoce (truskawki, wiśnie, jagody) | 500g |
kruszonka: | |
masło | 100g |
cukier | 100g |
mąka | 100g |
Składniki kruszonki rozetrzeć w palcach na grudki. Wstawić do lodówki na pół godziny. Owoce włożyć do naczynia żaroodpornego i posypać kruszonką. Wstawić wysoko do piekarnika nagrzanego do temperatury 200C z włączoną opcją grzanie od góry. Zapiekać ok. 10 minut aby kruszonka była złota ale owoce pozostały zimne.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...