- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
truskawki | pół kilo |
borówki amerykańskie lub czarne jagody | pół kilo |
żółtka | 6 |
cukier | 6 łyżek |
Na jedno żółtko dodajemy jedną łyżkę cukru. Żółtka miksujemy (np. kolorem zielonym w mikserze z kolekcji Illumina) z cukrem na puch. Owoce przekładamy do żaroodpornej miseczki, polewamy koglem - moglem i zapiekamy w 180 st. C około 10 minut.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...