- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
cukinia | 500g |
trawa cytrynowa | 1 |
zioła prowansalskie | |
sok z 1 limonki | |
oliwa | 5łyżek |
sól i pieprz | |
śmietnka kremówka | 4 łyżki |
bulion warzywny | 1 litr |
mleko kokosowe | 200 ml |
Cukinie umyć i pokroić w kawałki. Obsmażyć na rozgrzanej oliwie. Zachować kilka kawałków do dekoracji. Resztę cukinii zalać bulionem. Wrzucić trawę cytrynową. Ugotować do miękkości. Wyjąć trawę cytrynową, wlać mleczko kokosowe i wsypać zioła prowansalskie. Zagotować, zmiksować. Doprawić solą i pieprzem. Wlać na talerze, oprószyć grubo zmielonym pieprzem i położyć kleks kremówki.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...