- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
jajka | 6 |
szparagi zielone | 6 |
koperek | pół pęczka |
oliwa | 4łyżki |
śmietanka | 1/3 szklanki |
cheddar lub parmezan | 50 g |
sól i pieprz do smaku | |
Szparagi złamać, odłamując twardą końcówkę. Wrzucić do wrzątku na 3 minuty, odcedzić. Jajka roztrzepać ze śmietanką. Dodać posiekany koperek, sól i pieprz. Rozgrzać oliwę na patelni. Wlać masę jajeczną, na wierzchu ułożyć szparagi. Smażyć pod przykryciem na średnim ogniu aż masa się zetnie. Można też wstawić przykrytą patelnię do piekarnika nagrzanego do 200 C. Posypać serem. Podawać natychmiast z dodatkiem zielonej sałaty.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...