- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
jajka | 3 |
woda gazowana | 2 łyżki |
tymianek suszony lub świeży | 1 łyżeczka |
natka pietruszki | 1 łyżka |
śmietana 22% | 2 łyżki |
masło | 100 g |
szczypiorek | 1 łyżka |
świeża bazylia | garstka |
Jaja wbić do miski i roztrzepać widelcem. Wymieszać z wodą mineralną, solą, pieprzem, tymiankiem i świeżo posiekaną pietruszką. Na końcu dodać śmietanę i listki bazylii. Rozgrzać patelnię i stopić masło. Trochę odlać do miseczki. Jajka z przyprawami wlać na gorący tłuszcz i pozwolić im się ściąć. Gdy utworzy się placek, delikatnie przewrócić na drugą stronę. Po około 10 minutach przełożyć na talerz, polać resztą stopionego masła i posypać świeżo pociętym szczypiorkiem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...