Jajka połączyć z jogurtem, mąką pszenną i otrębami. Wymieszać tak, aby nie było grudek. Pietruszkę drobno posiekać i dodać do całości. Na patelni rozgrzać odrobinę masła. Wlać masę na omlet, zapiec z dwóch stron - podawać ciepłe.
- Czas 25 min.
- Trudność
- Porcja dla
jajka | 2 szt |
jogurt naturalny | 200 g |
otręby pszenne | 2 łyżki |
sól | szczypta |
pieprz | szczypta |
natka pietruszki | garść |
masło | pół łyżeczki |
mąka pszenna | 1 łyżka |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...