- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
jajka | 3 |
mąka pszenna | 2 łyżeczki |
pieczarki | 100 g |
klarowane masło | do smażenia |
sól i pieprz do smaku | |
Oczyścić pieczarki. Pokroić w plasterki, szybko usmażyć na maśle. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na pianę. Żółtka zmiksować z mąką i dwoma łyżkami wody. Dodać szczyptę soli. Domieszać delikatnie pianę. Rozgrzać masło na patelni. Wlać masę na omlet. Gdy masa jajeczne się zetnie, odwrócić i dosmażyć z drugiej strony. Wyłożyć omlet na patelnię. Położyć pieczarki na połówce omletu. Przykryć drugą połową. Podawać natychmiast.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...