Zmiksować wszystkie składniki, oprócz białek. Białka ubić na pianę i delikatnie połączyć z masą jajeczną. Smażyć z obu stron na patelni, używając klarowanego masła. Ten sam grzybek można podać z jabłkami cienko pokrojonymi. Wlewamy na patelnię połowę ciasta, wykładamy płasko jabłka, dolewamy resztę ciasta i smażymy z obu stron na złoto.
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
woda | 3 łyżki |
mąka | 3 łyżki |
jajka (żółtka oddzielone od białek) | 3 |
cukier | do smaku |
klarowane masło | |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...